loading

Maan in teken Schorpioen

  • Home
  • Blog
  • Maan in teken Schorpioen
schorpioen

Maan in teken Schorpioen

Sommigen kunnen ervaren dat de grens tussen hemel en aarde minder sterk is dan normaal. Mensen met de Zon in Schorpioen kunnen zich helemaal in hun element voelen op deze dagen, vooral als je bewust bezig bent met diepere levensvragen. Mensen met de Zon in andere watertekens (Kreeft, Vissen), beleven sterkere emotionele dagen dan anders, en kunnen zich wat dat betreft helemaal uitleven. Als je je horoscoop kent wordt het helemaal interessant om de Maan in Schorpioen te volgen door het huis waar hij (zij) van maand tot maand heenloopt, om te voelen hoe je tot diepten maar ook hoogten kunt komen, om te merken waar je machteloosheid ervaart of woedend gemaakt kunt worden, en om heel diep te gaan met het transformeren daarvan richting zielswaarheid. Hoe meer je dat van maand tot maand in het klein, met de Maan-transit- doet, hoe zuiverder de inhoud van die Schorpioenkwaliteit in je leven in de loop van de tijd wordt.

Gezondheid

Bij dit teken horen geslachts- en uitscheidingsorganen.  Het ligt voor de hand om zich bij Schorpioen-maan met openheid en verkramping inzake seksualiteit en ook met de uitscheiding  bezig te houden. Het grote voordeel hiervan is – ondanks de onaangename kanten – dat  tot dusver onbewuste en onbekende gevoelens van lichaam en geest eindelijk eens de aandacht  krijgen. Het is in zekere zin een ‘hygiënische’ plicht om zich om zijn hartstochten en verlangens te bekommeren. Het is zaak om heel goed na te denken over de  extremiteiten van het leven en de liefde. Her resultaat hiervan is het  ontdekken van een gezonde , zelf tot rijping gebrachte balans tussen deze uitersten. Er bestaat ook een overdreven  schaamteloosheid die tot onbeschaamdheid leidt. Waar in dit geval de juiste balans ligt moet iedereen zelf bepalen en daar ook mee doen voor zichzelf. Hoe meer iemand via deze weg een gezonde instelling ten aanzien van seksualiteit en lichaam ontwikkelt, des te meer doet hij voor zijn gezondheid –en  beslist  niet alleen voor de gezondheid van de geslachts- en uitscheidingsorganen.  Een vitaal onderlichaam kan ook heilzaam zijn bij andere kwalen zoals migraine en hooikoorts . Van kramp in de tenen en koude voeten is gen sprake zolang het onderlichaam ontspannen en goed doorbloed is.

Natuur

Kruiden en vooral  geneeskrachtige planten zijn heel dankbaar voor elke vorm van verzorging in dit teken. De (wassende) Schorpioen-maan geldt als vanouds ook als het juiste tijdstip voor de bestrijding van tuinslakken. Bladgroente kan worden verzorgd of geplant. Bovendien is het nu een gunstige tijd om het gras te maaien, de kamerplanten te begieten, en de bloemen in huis en tuin te bemesten.

 

Thuis

Een geschikte tijd om schoon te maken en de was te doen. Ook tijd om ‘openstaande rekeningen’ te vereffenen (om een punt te kunnen zetten achter gedane zaken).

Informatie : Joyce Hoen (Grotendeels eerder gepubliceerd door Santé,Maankalender ) en het boek “De kracht van de maan” geschreven door Sabine Heideweg