loading

De Nieuwe en Volle Maan

  • Home
  • Blog
  • De Nieuwe en Volle Maan

De Nieuwe en Volle Maan

Volle Maan

Deze oefent de grootst mogelijk macht uit. De volle Maan is opwindend. Daar waar het nacht is , is het veel lichter. Bij de Volle Maan heeft de Maan de helft van haar omloopbaan rondom de aarde afgelegd en staat ze voor ons als een ronde schijf aan de hemel. In deze maanfase staan Maan en de Zon in oppositie: recht tegenover elkaar. In het heldere licht van de Volle Maan blijft niets verborgen, zelfs niet het meest geheime gevoel. Veel mensen zijn minder geremd dan gewoonlijk. Emoties zijn niet langer in toom te houden en latente gevoelens van agressie komen naar buiten. We schieten ons doel voorbij en nemen onze eigen grenzen niet langer in acht, noch die van anderen. Bloedingen doen zich in deze periode in heviger mate voor dan gewoonlijk (voorzichtig met verwondingen en operaties). Genezingsprocessen verlopen trager bij een Volle maan periode. Haar kracht is voor mensen, planten en dieren duidelijk te bespeuren. Dit loopt het meest in het oog bij ‘maanzieken’ – mensen die slapend opstaan en beginnen rond te dwalen. Sensitieve mensen lijden aan slaapstoornissen en hebben indrukwekkende dromen en visioenen. We zijn zeer toegankelijk voor uitzonderlijke activiteiten. Het avontuurlijke fascineert ons en we zijn geneigd dingen te doen waaraan we later vol verbazing en soms zelfs huiverend aan zullen terug denken. We hebben geen greep op sterke gevoelens en smartelijke verlangens hebben in ons in hun greep. Het aantal geboortes neemt sterk toe. Ook het aantal mensen dat naar de fles grijpt, bereikt dan een hoogtepunt. Wees ook  extra oplettend bij het autorijden. Naast alle onrust geldt de Volle Maan vanouds als het juiste moment voor innerlijke verandering, voor verzoening en vergeving en voor nieuw vriendschappen. Volle Maan is ook een tijd waarin men zich kan losmaken en waarin oplossingen worden gevonden of  geboden.

Mensen geboren met een Maan /Zon oppositie in hun horoscoop, geboren dus tijdens de volle Maan, zijn vaak mensen die het één doen en het andere denken. Dit kan besluiteloos en nerveus maken (afhankelijk van andere aspecten in uw horoscoop).

 

Nieuwe Maan

De invloed van de Nieuw Maan is in mindere mate voelbaar dan die van de Volle Maan. Deze maanfase staat voor vitaliteit en groei. In deze periode staan Maan en Zon in hetzelfde dierenriemteken. De energie is in één punt geconcentreerd. Daarom gaan er in deze fase bijzonder krachtige impulsen uit de Maan . Deze tijd is gunstig voor alle vormen van een nieuw begin. Daarnaast bevordert deze maanfase het kritisch doorwerken en afmaken van alles wat is blijven liggen. Wie graag zijn leven wil veranderen en zichzelf wil bevrijden van negatieve dwang, kan deze tijd van stuwende energie goed gebruiken. De duisternis die met de Nieuwe Maan gepaard gaat, roept ook echter angsten op en dit werkt soms deprimerend.  In deze periode staat men bloot aan aanvallen van zwaarmoedigheid. Mensen die hiertoe geneigd zijn doen er goed aan zich daartegen zoveel mogelijk te verzetten en zich niet te laten gaan. In deze periode is het aantal zelfmoorden hoger dan normaal  Er is moed voor nodig om nieuwe psychische terreinen te betreden en om de Nieuwe Maan als creatieve periode te waarderen. Wanneer u deze moed kunt opbrengen, zal de Nieuwe Maan u kracht schenken. Uw psychische energie wordt als het ware weer aangevuld en krijgt een nieuwe kans. Er is overigens geen beter tijdstip om problemen op te lossen dan bij Nieuwe Maan.  Mocht u zich willen ontdoen van slechte gewoonten, oude relaties of achterhaalde ideeën, dan zal de nieuwe Maan u daarbij optimaal ondersteunen. Deze tijd is ook heel geschikt om te vasten en te ontslakken.

Mensen geboren tijdens de Nieuwe Maan  (dus een conjunctie Zon/Maan  in hun horscoop hebben), hebben iets minder behoefte aan contact met familie en omgeving dan gemiddeld  en kunnen goed op zichzelf zijn (afhankelijk van andere aspecten in hun horoscoop). Zij hebben een diep en groot inzicht, een van-zelf-weten. Als je zo’n baby in de ogen kijkt, zie je een zwijgende diepte en een wijsheid, die eerbied afdwingen . Het is duidelijk een zuigeling waar een oude ziel inwoont!

Een gedeelte van deze informatie is ontleend onder andere uit ‘De kracht van de Maan’ door Sabine Heideweg