...
In gesprek of afwezig
0570 - 514 046
Direct advies en contact
0570 - 514 046
Momenteel in gesprek
0570 - 514 046
Direct advies en contact
0570 - 514 046

Maanblog

De Nieuwe en Volle Maan

Nieuwe en Volle Maan.

Natuurlijk is er voldoende te melden over die andere maanfasen: Groeiende Maan, Eerste kwartier , Bolle Maan, Verbreidende Maan, Laatste kwartier en Zaaiende Maan  maar ik heb gekozen voor de meest voelbare en dat zijn de Nieuwe Maan en de Volle Maan.

 

Lees verder

Stijgende en dalende Maan

Stijgende en dalende Maan

 

De Maan kent gedurende de maanmaand een stijgende (klimmende) periode en een dalende periode. Deze perioden zijn verbonden met de dierenriemtekens en staan los van de wassende en afnemende Maan. De stijgende en de dalende maanimpuls heeft onder andere invloed op de plantenwereld.

Bij een stijgende maanbaan is de Maan steeds langer boven de horizon. Haar baan is voor het oog langer en zij komt hoger aan de hemel.
Dit gebeurt als de maan in de zogenaamde winter -en lentetekens staat, namelijk in Steenbok, Waterman, Vissen, Ram en Stier en Tweeling (laatste teken is een overgangsteken)

Lees verder

Afnemende maan

Een dag na de Volle maan begint de periode  van  ongeveer 14 dagen de afnemende Maan


In het teken van afnemende maan nemen de met de maan verbonden psychische en natuurkrachten af. Net zoals we bij lichamelijke inspanning het liefst uitademen, zo ondersteunt ook de afnemende maan het energieverbruik. Tot de wonderbaarlijke geheimen van de kracht van de maan behoort het vermogen zich cyclisch te vernieuwen.

 

Lees verder

Astrologie en de Wassende Maan

Een dag na de Nieuwe Maan krijgen we bijna 14 dagen de wassende Maan periode.

In deze fase wordt nieuwe energie vergaard. De natuur  regenereert en versterkt zich. Er wordt heel dikwijls gesteld dat de wassende maan vooral een fase van ontzien en herstel is. Dat klopt echter niet helemaal.

Lees verder

 afspraak met astrologe ingrid pennings

 

 

De kracht van de maan

Sabine Heideweg

 

Over de energie van de maan en de invloed die zij uitoefent op de natuur,

onze gezondheid, financiën, liefde, familie en avontuur